Blar i NOFIMA vitenarkiv på forfatter "Vogt, Kjell Gjermund"
-
Bioavailability of n-3 fatty acids from n-3 enriched foods and fish oil with different oxidative quality in healthy humans – a randomized single meal cross-over study
Ottestad, Inger; Nordvi, Berit; Vogt, Kjell Gjermund; Holck, Marianne; Halvorsen, Bente; Brønner, Kirsti Wettre; Retterstøl, Kjetil; Holven, Kirsten Bjørklund; Nilsson, Astrid; Ulven, Stine Marie (Journal article, 2016)Regular consumption of long-chain n-3 fatty acids (LC n-3 FA) reduces postprandial triacylglycerolaemia. Functional foods and supplements are alternative sources of LC n-3 FA; however, emulsification technologies, food ... -
Different Dietary Ratios of Camelina Oil to Sandeel Oil Influence the Capacity to Synthesise and Deposit EPA and DHA in Zucker Fa/Fa Rats
Østbye, Tone-Kari K; Gudbrandsen, Oddrun Anita; Drotningsvik, Aslaug; Ruyter, Bente Synnøve; Berge, Gerd Marit; Vogt, Kjell Gjermund; Nilsson, Astrid (Peer reviewed; Journal article, 2023) -
Effekt av slaktestress, utblødningsgrad og rigor status ved saltetidspunkt på filetfarge, karotenoidinnhold, vitaminstatus og harskningsgrad i kaldrøykte laksefileter
Birkeland, Sveinung; Skaret, Josefine; Grimmer, Stine; Vogt, Kjell Gjermund (Nofima rapportserie, Research report, 2010)Prosjektet er en videreføring av de tidligere FHF-finansierte prosjektene som omhandler bruk av pre rigor råstoff til produksjon av kaldrøykt laksefilet. Det har ikke i de tidligere prosjektene blitt fokusert på hvordan ... -
Lite oksiderte omega-3 oljer og potensielle helsefordeler.En screening av omega-3-oljer med hensyn til variasjon i oksidasjonsgrad, innhold av oksidasjonsprodukter og effekt på markørsystemer
Ruyter, Bente; Grimmer, Stine; Thorkildsen, Trine; Todorcevic, Marijana; Lalic, Marina; Vogt, Kjell Gjermund (Nofima rapportserie, Research report, 2010) -
Utvikling av høykvalitets pulverprodukt fra sildemelke. Sensorisk kvalitet på sildemelkepulver testet ved akselererte lagringsbetingelser - Fagrapport 2
Egede-Nissen, Henning; Vogt, Kjell Gjermund; Haugen, John-Erik; Høstmark, Øistein; Oterhals, Åge (Research report, 2013)Målet med prosjektet har vært å optimalisere fremstillingen av et pulverprodukt basert på sildemelke, og å teste effekten av antioksidanter på produktstabilitet. Pulver ble fremstilt ved å tørke varmebehandlet sildemelke ... -
Utvikling av høykvalitets pulverprodukt fra sildemelke: Oppfølgingsprosjekt. Fagrapport 1
Egede-Nissen, Henning; Høstmark, Øistein; Haugsgjerd, Bjørn Ole; Vogt, Kjell Gjermund; Oterhals, Åge (Nofima rapportserie, Research report, 2012)Innledende kartlegging av gonadeutvikling i NVG-sild gjennom fangstsesongen gir indikasjoner på at melke har en raskere våtvektutvikling enn rogn. Fryselagring av sildemelke over 9 måneder har vist at råstoffet holder seg ...